Home » News and Opportunities » COMMUNICATION skills for greater impact of your research!

COMMUNICATION skills for greater impact of your research!

  1. septembra i 1. oktobra 2024. godine, u prostorijama Departmana za matematiku i informatiku Prirodno matematičkog fakulteta, održane su radionice o komunikaciji u okviru projekta “SmartWaterTwin“.

Cilj radionica bio je sticanje osnovnih i usvajanje postojećih znanja o komunikaciji, njenim formama i elementima, uz poseban naglasak na važnost komunikacije prilikom kreiranja Horizon projekata i CDE elemenata (Komunikacija, Diseminacija i Eksploatacija).

Radionica je okupila učesnike koji su imali priliku da steknu uvid u osnovne koncepte komunikacije, kao i u ključne elemente za efikasno prenošenje istraživačkih rezultata ka širem auditorijumu. Energična radionica je uključivala teorijske elemente i praktične aktivnosti koje su dodatno doprinele aktivnom angažovanju učesnika. Učesnici su se fokusirali na naprednije aspekte komunikacije, posebno na CDE elemente i prilagođavanje poruka različitim ciljnim grupama. Kroz simulacije i grupne aktivnosti, učesnici su imali priliku da primene naučeno u stvarnim situacijama, što je dodatno doprinelo interaktivnosti i uspehu obuke.
Ovakve radionice pružaju značajnu priliku za unapređenje komunikacionih veština i njihovu primenu kako u privatnom tako i u profesionalnom razvoju sa posebnim fokusom na Horizon projekte.

Ovaj događaj je finansiran od strane Evropske unije. Mišljenja i stavovi izraženi u ovom izveštaju su isključivo stavovi autora i ne odražavaju nužno stavove Evropske unije niti Evropske izvršne agencije za istraživanja (RE).