Home » News and Opportunities » Stipendije vlade republike Rumunije za 2021/2022 godinu

Stipendije vlade republike Rumunije za 2021/2022 godinu

Vlada Rumunije raspisala je konkurs za dodelu stipendija studentima osnovnih, master i doktorskih studija. Nastava osnovnih i master studija odvija se isključivo na rumunskom jeziku, a nastava doktorskih studija na rumunskom jeziku ili na stranom jeziku koji je u ponudi na fakultetu. Za kandidate koji ne govore rumunski jezik, obezbeđeno je učenje rumunskog jezika u trajanju od godinu dana pre početka studija, uz izuzetak doktorskih stipendista koji su se opredelili za studije na stranom jeziku na kom je organizovana doktorska škola.

Stipendija se sastoji od besplatne školarine i smeštaja u studentskim domovima, kao i mesečne stipendije isplaćene u rumunskoj valuti u iznosu od 65 evra za studente osnovnih studija, 75 evra za studente master studija i specijalizacije i 85 evra za studente postdiplomskih studija. Stipendije ne pokrivaju međunarodni i lokalni prevoz. Kandidati moraju biti spremni da lično podrže sve druge dodatne troškove.

Prijavne formulare kao i prateću dokumentaciju poslati na adresu: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nemanjina 22-26, 11000 Beograd, 6. sprat, krilo C, kancelarija 24 – sa naznakom „Za stipendije Vlade Rumunije za 2021/2022. godinu“.

Rok za dostavljanje prijava na konkurs je 16.04.2021. godine.

Kontakt mejl adresa u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja: jelena.pazun@mpn.gov.rs

Detaljne propozicije

Aplikacioni formular

Dodatne informacije