Home » News and Opportunities » Ambasada Republike Koreje – obaveštenje o konkursu za postdiplomske studije u Koreji

Ambasada Republike Koreje – obaveštenje o konkursu za postdiplomske studije u Koreji

Ambasada Republike Koreje u Republici Srbiji obaveštava da je Nacionalni institut za medjunarodno obrazovanje, Ministarstva obrazovanja Vlade Republike Koreje, raspisao konkurs za tri državljanina Srbije i jednog državljanina Crne Gore, da se prijave za državnu stipendiju korejske vlade za postiplomske studije (master ili doktorske), pod nazivom 2017 Korean Government Scholarship Program for Graduate Degrees.

Ambasada će, ukoliko kandidati ispune sve potrebne uslove, preporučiti kandidate ovom institutu (NIIED), koji će izabrati najboljih četvoro studenta. Nakon završenog procesa selekcije, uspešni studenti bi trebalo da budu u Koreji od avgusta 2017. godine.

Upućujemo na sve priloge iz ove objave: brošura na srpskom jeziku, priručnik za prijavu za ovu stipendiju, uključujući formulare i spisak sve druge potrebne dokumentacije. Dodatne informacije o ovom programu možete, takodje, naći na sajtu ambasade Republike Koreje: http://srb.mofa.go.kr/worldlanguage/europe/ser/bilateral/bilateral/index.jsp

Prijava i sva potrebna dokumentacija zainteresovanih studenata mora stići na adresu Ambasade, najkasnije do 16. marta 2017. godine.

Aplikanti koji su prošli prvi krug selekcije u Ambasadi, biće pozvani na intervju nakon pregledanih dokumenata. Studenti koji ne ispunjavaju uslove navedene u priručniku za prijavu će biti automatski diskvalifikovani. 

Stipendija obuhvata sledeće stavke:

– Povratnu avionsku kartu

– Mesečnu stipendiju u iznosu od 900 000 KRW

– Jezički kurs u roku od godinu dana

– Punu školarinu za master i doktorske studije

– Zdravstveno osiguranje tokom boravka u Koreji

– Dodatne bonuse za izuzetno postignute rezultate tokom studiranja

Za sve dodatne informacije možete se obratiti gospodjici Jeleni Milosavljević, na zvaničan mejl Ambasade (koreaemb.rs@mofa.go.kr).

Jelena Milosavljević, Odeljenje za kulturu, Ambasada Republike Koreje

Email: koreaemb.rs@mofa.go.kr

+381 11 3674 226

1. 2017 KGSP-G Application Guidelines (English)2. 2017 KGSP-G Application Guidelines (Korean)

2. 2017 KGSP-G Application Guidelines (Korean)

3. 2017 KGSP-G Application FAQs (ENGLISH-KOREAN)

4. 2017 KGSP-G Application Forms

5. University Information[English]

Studiranje u Koreji – brošura