Home » News and Opportunities » STIPENDIJE ZA MASTERSKE, DOKTORSKE I POSTDOKTORSKE STUDIJE NA BAVARSKIM UNIVERZITETIMA ZA 2018/2019 GODINU

STIPENDIJE ZA MASTERSKE, DOKTORSKE I POSTDOKTORSKE STUDIJE NA BAVARSKIM UNIVERZITETIMA ZA 2018/2019 GODINU

bavarian scholarships

STIPENDIJE ZA MASTERSKE, DOKTORSKE I POSTDOKTORSKE STUDIJE NA BAVARSKIM UNIVERZITETIMA

Slobodna država Bavarska nudi stipendije za finansiranje masterskih, doktorskih ili postdoktorskih studija na univerzitetima u Bavarskoj za akademsku godinu 2018/2019. u trajanju od godinu dana. Stipendije se nude kandidatima iz zemalja Srednje, Istočne i Jugoistočne Evrope, uključujući i Srbiju. Cilj programa stipendiranja je da se pruži podrška naučnoj saradnji i akademskoj razmeni između Bavarske i zemalja Srednje, Istočne i Jugoistočne Evrope. Jednogodišnja stipendija može da se produži najviše dva puta u roku od 3 godine. Takođe mogu da se finansiraju i jednogodišnji studijski boravci u Bavarskoj kao sastavni deo doktorskih studija u matičnoj zemlji.

Stipendija će se isplaćivati na mesečnom nivou (735 evra) i iznosiće do 8.820 evra godišnje. Studenti koji imaju najmanje jedno dete dobijaće 895 evra mesečno, što iznosi 10.740 evra godišnje.

Rok za slanje prijava prvi put je 1. decembar 2017, kada je poslednji dan prijema prijava.

Rok za slanje prijava za produženje stipendije je 28. februar 2018. godine, kada je poslednji dan prijema prijava.

OBRAZAC ZA ONLAJN PRIJAVU

Kandidati treba da pošalju dokumente na adresu koja je naznačena u odeljku sa važnim informacijama. Zakasnele i nepotpune prijave neće se uzeti u obzir.

Molimo sve kandidate da pažljivo pročitaju važne informacije pre podnošenja prijave:

Izveštaji prethodnih stipendista mogu da se pročitaju ovde. Tekst konkursa za stipendije nalazi se ovde. Informacije, datumi i adrese potrebne za studiranje u Bavarskoj mogu se naći na ovom linku. Dodatne korisne informacije za (buduće) studente doktorskih i postdoktorskih studija nalaze se na sajtu istraživanje u Nemačkoj.