Home » News and Opportunities » Почело пријављивање за CEEPUS freemoverе за 2020/2021. годину

Почело пријављивање за CEEPUS freemoverе за 2020/2021. годину

Поред опције пријављивања за размене унутар CEEPUS мрежа за летњи семестар 2020/2021 која је отворена до 31. октобра, закључно са 30. новембром студенти и наставно особље са државних високошколских установа које нису део неке CEEPUS мреже могу се пријавити за академску мобилност у некој од партнерских CEEPUS држава у својству freemoverа.

Претраживање могућности за размену

Заинтересовани кандидати самостално истражују и утврђују своје могућности за размену на партнерским институцијама претраживањем CEEPUS мрежа и зависно од свог избора утврђују да ли се пријављују као freemoveri или као кандидати унутар мрежа.

Аплицирање се врши искључиво електронским путем, испуњавањем и слањем online пријаве преко CEEPUS платформе

Неопходна документација

Freemover студенти и предавачи у своју електронску пријаву прилажу прихватно писмо (Letter of Acceptance), чије попуњавање од институције пријема самостално обезбеђују; такође, студенти у апликацију треба да додају и два писма препоруке (Letters of Reccommendation) испуњена од стране предавача са матичних институција. Примерци ових докумената могу се преузети у одељку често постављаних питања (Applying for a CEEPUS grant/Uploading documents) на CEEPUS сајту.

Детаљније информације о CEEPUS програму могу се пронаћи ОВДЕ