Home » News and Opportunities » Konkurs za stipendije Vlade Francuske 2024/25.

Konkurs za stipendije Vlade Francuske 2024/25.

U želji da podstakne mobilnost studenata, Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji, raspisuju novi konkurs za dodelu stipendija za 2023-2024. godinu za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj za nivo Master 2 i doktorate u komentorstvu za studije na engleskom i francuskom jeziku i sve studijske oblasti i naučne discipline.

Svake godine oko 650 studenta iz Srbije odabere Francusku za nastavak studija u nekoj od 3500 visokoškolskih ustanova u Francuskoj. Informišite se o svim mogućnostima i procedurama i konkurišite za stipendiju Vlade Republike Francuske!

Odaberite i vi program studija koji želite, konkurišite za stipendiju Vlade Francuske do 29. marta 2024.

S obzirom na veliki broj kandidatura i strogu selekciju, preporučljivo je da se kandidati prijavljuju i za druge programe stipendija da bi povećali svoje šanse da studiraju u Francuskoj. Pratite našu Instagram stranicu @campusfranceserbie na kojoj objavljujemo konkurse za stipendije raznih institucija.
Mogućnosti za stipendije:

Stipendije Master 2 – Ove stipendije pokrivaju troškove školarine (u iznosu do 5000 €) i života u Francuskoj za period od najviše 10 meseci, kao i socijalnog osiguranja. Izabrani studenti dobijaju status „stipendiste vlade Francuske” koji im omogućava dodatne pogodnosti (pomoć za smeštaj itd…).

Stipendije za doktorate u komentorstvu – Ove stipendije pokrivaju troškove školarine i života u Francuskoj, kao i socijalnog osiguranja. Izabrani studenti dobijaju status „stipendiste Francuske Vlade” koji im omogućava dodatne pogodnosti (pomoć za smeštaj itd…).

Konkurs za stipendije Vlade Francuske 2024/25.

Kontakti

Francuski institut u Srbiji

Zmaj Jovina 11, 11 000 Beograd

mail: vesna.adamovic@institutfrancais.rs

tél: 011 / 302-3639

Espace Campus France Serbie

mail: sandra.elezovic@institutfrancais.rs

tél: 011/302-3657

Pratite aktuelnosti „mobilnost u Francuskoj“:

www.serbie.campusfrance.org

LinkedIn: Campus France Serbie / Studije u Francuskoj

Instagram: campusfranceserbie