Home » News and Opportunities » Otvoren konkurs L’Oréal-UNESCO „Za žene u nauci“ PRILIKA ZA MLADE NAUČNICE

Otvoren konkurs L’Oréal-UNESCO „Za žene u nauci“ PRILIKA ZA MLADE NAUČNICE

U susret Međunarodnom danu žena i devojaka u nauci koji se obeležava svakog 11. februara, organizatori programa L’Oréal-UNESCO „Za žene u nauci“, kompanija L’Oréal Balkan, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija  i Nacionalna Komisija za UNESCO, pozivaju mlade naučnice u našoj zemlji da se prijave na 14. po redu konkurs za ova prestižna priznanja. 

Četrnaesti ciklus Nacionalnog programa „Za žene u nauci“ otvoren je do 31. marta i namenjen je mladim naučnicama u Srbiji, do 35 godina života, koje su upisale ili završile doktorske ili postdoktorske studije u oblasti prirodnih nauka.

Prijave se podnose elektronskim putem, a na veb sajtu www.zeneunauci.co.rs moguće je naći više informacija o samom programu, uslovima, kriterijumima, kao i načinu prijavljivanja, uključujući i prijavni formular i opšta pravila konkursa za 2024. godinu.

Najtalentovanije mlade naučnice biće nagrađene priznanjima i finansijskom podrškom u vrednosti od po 5 hiljada evra namenjenim za realizaciju njihovih značajnih naučnih istraživanja. Nacionalna priznanja „Za žene u nauci“ predstavljaju podršku njihovom daljem profesionalnom usavršavanju i podsticaj da nastave da se bave naukom u Srbiji.

Među dobitnicama ovog prestižnih nacionalnog priznanja „Za žene u nauci“ za 2023. godinu, bile su čak dve mlade naučnice sa Prirodno-matematičkog fakulteta: Isidora Kešelj sa Departmana za biologiju i ekologiju i Milica Radaković sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo.

Cilj programa „Za žene u nauci“ je da širom sveta, a tako i u našoj zemlji, podrži izvanredne žene istraživače koje svojom posvećenošću, dostignućima i vizijom doprinose napretku nauke i društva.

Svetu je potrebna nauka, a nauci su potrebne žene!