Home » News and Opportunities » KONKURS ZA UČEŠĆE U PREDUZETNIČKOM PROGRAMU ZA MLADE BOLD

KONKURS ZA UČEŠĆE U PREDUZETNIČKOM PROGRAMU ZA MLADE BOLD

Organizacija Network 20/20 u saradnji sa Ambasadom SAD u Srbiji pokrenula je preduzetnički program za mlade iz Srbije pod nazivom BOLD. Network 20/20 je neprofitna organizacija bazirana u Njujorku i jedno od područja njenog fokusa je dalji razvoj preduzetničkog ekosistema u Jugoistočnoj Evropi.

BOLD Fellowship je intenzivan akademski i praktični program koji grupi mladih studenata i nedavno diplomiranih studenata iz Bosne i Hercegovine i Repubike Srbije pruža detaljnu obuku o preduzetništvu i liderstvu. Program uključuje rad sa ambicioznim preduzetnicima sa ciljem usavršavanja poslovnih modela i podrške mladima da pokrenu poslovne aktivnosti i odvija se kroz kombinaciju iskustvenih modula i aktivnosti u državi Njujork i virtuelnih sesija.

Putem BOLD programa angažuju se kandidati uzrasta 18-25 godina iz područja STEAM/business koji imaju poslovnu ideju sa tehnološkom komponentom. Priprema kandidata se odvija virtuelno tokom dva meseca, potom kandidati putuju u SAD gde borave i stiču iskustvo tokom mesec dana da bi se na kraju saradnja nastavila u Srbiji, kroz četvoromesečnu podršku. 

Period za prijavu na konkurs je produžen i traje do 15. januara 2023. godine.

Program

Sestrinska organizacija Southeast Europe Entrepreneurship & Development (SEED) organizuje prvu regionalnu radionicu fokusiranu na preduzetništvo u trajanju od sedam dana u periodu od 19-27. februara 2023. godine u Kragujevcu.

Detaljnije informacije