Home » News and Opportunities » Održana promocija Erazmus+ studentske mobilnosti na PMF-u

Održana promocija Erazmus+ studentske mobilnosti na PMF-u

Kancelarija za međunarodnu saradnju Prirodno-matematičkog fakulteta je u ponedeljak, 3. oktobra 2022. organizovala promociju Erasmus+ programa akademske mobilnosti.

U toku događaja, studenti PMF-a su imali priliku da se informišu o aktuelnom Erazmus+ konkursu za odlaznu mobilnost studenata na UNS-u i benefitima učešća u samom programu razmene. Takođe, sa njima su podelili svoja iskustva Erasmus+ alumni. Ana Cvjetičanin, studentkinja master studija turizmologije je pričala o svom iskustvu sa razmene u Oradei (Rumuniji), kao i doživljaje sa Erazmus+prakse na kojoj je boravila u Palermu (Italija).

Vuk Čolaković, student osnovnih studija hotelijerstva je pričao o studentskoj razmeni u Francuskoj na privatnom koledžu Y SCHOOLS.

Studenti su saznali više o stipendiranoj studentskoj mobilnosti koju omogućava Erasmus+ program, zatim o aktuelnom konkursu, procesu prijave na konkurs, kriterijumima za evaluaciju itd. Dobili su i druge korisne smernice i savete koji se tiču samog boravka u inostranstvu.

Studenti koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju događaju mogu da preuzmu održanu prezentaciju:

Kancelariju za međunarodnu saradnju PMF-a svakog radnog dana ima rezervisan termin za konsultacije sa studentima od 9 -10h. Individualne konsultacije (online ili uživo) van pomenutog termina se mogu zakazati putem mejla: erasmus@pmf.unc.ac.rs.

Kancelarija za međunarodnu saradnju se nalazi u Dekanatu na prizemlju, soba br. 6.

Vidimo se! 🙂