Home » News and Opportunities » Održana promocija o Erazmus+ programu i konkursima za studentske mobilnosti na PMF-u

Održana promocija o Erazmus+ programu i konkursima za studentske mobilnosti na PMF-u

Kancelarija za međunarodnu saradnju Prirodno-matematičkog fakulteta je u utorak, 14. februara 2023. organizovala promociju Erazmus+ programa akademske mobilnosti i predstavila trenutno otvorene Erazmus+ konkurse namenjene studentima.

U toku događaja, studenti PMF-a su imali priliku da saznaju o benefitima učešća u stipendiranim studentskim mobilnostima koje omogućava Erazmus+ program i o detaljima trenutno aktuelnih konkursa na UNS-u: za odlaznu mobilnost studenata u svrhu studiranja i za odlaznu mobilnost studenata u svrhu obavljanja stručne prakse. Upoznati su sa uslovima konkursa, procesom prijave i potrebnom dokumentacijom, kriterijumima za evaluaciju kandidata i čuli su druge korisne smernice i savete koji se tiču same pripreme za mobilnost i boravak u inostranstvu.

Takođe, sa njima je podelio svoja iskustva Filip Božić, Erazmus+ alumnus. Filip je student doktorskih studija biologije koji je pričao o studentskoj razmeni koju je nedavno realizovao na Univerzitetu Federico II u Napulju (Italija).

Studenti koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju događaju mogu da preuzmu održanu prezentaciju ovde:

Kancelariju za međunarodnu saradnju PMF-a svakog radnog dana ima rezervisan termin za konsultacije sa studentima od 9 -10h. Individualne konsultacije (online ili uživo) van pomenutog termina se mogu zakazati putem mejla: erasmus@pmf.unc.ac.rs.

Kancelarija za međunarodnu saradnju se nalazi u Dekanatu na prizemlju, soba br. 6.

Svim studentima PMF-a želimo puno uspeha na Erazmus+ konkursima!

Vidimo se!