Home » News and Opportunities » PRODUŽEN ROK – DO 30.04.2024. – Otvoren konkurs Za žene u nauci – prilika za mlade naučnice

PRODUŽEN ROK – DO 30.04.2024. – Otvoren konkurs Za žene u nauci – prilika za mlade naučnice

Pozivamo mlade naučnice u Srbiji da se prijave na ovogodišnji nacionalni konkurs „Za žene
u nauci“

Četrnaesti ciklus Nacionalnog programa „Za žene u nauci“ namenjen je mladim naučnicama u Srbiji, do 35 godina života, koje su upisale ili završile doktorske ili postdoktorske studije u oblasti prirodnih nauka.

Najtalentovanije mlade naučnice biće nagrađene priznanjima i finansijskim delom nagrade u vrednosti od po 5 hiljada evra.

Nacionalna priznanja „Za žene u nauci“ predstavljaju podršku njihovom daljem profesionalnom usavršavanju i podsticaj da nastave da se bave naukom u Srbiji , a novčana sredstva namenjena su za realizaciju njihovih značajnih naučnih istraživanja.

Prijave se podnose elektronskim putem, a na veb sajtu www.zeneunauci.co.rs moguće je naći više informacija o samom programu, uslovima, kriterijumima, kao i načinu prijavljivanja, uključujući i prijavni formular i opšta pravila konkursa za 2024. godinu.

Među dobitnicama ovog prestižnih nacionalnog priznanja „Za žene u nauci“ za 2023. godinu, bile su čak dve mlade naučnice sa Prirodno-matematičkog fakulteta: Isidora Kešelj sa Departmana za biologiju i ekologiju i Milica Radaković sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo.

Svetu je potrebna nauka, a nauci su potrebne žene!