Home » News and Opportunities » Letnja škola naprednih materijala “Zhi-Hong”2020, Đao Tong Univerzitet, Šangaj, Kina

Letnja škola naprednih materijala “Zhi-Hong”2020, Đao Tong Univerzitet, Šangaj, Kina

Fakultet za nauku o materijalima i inženjerstvo (School of Material Science and Engineering – SMSE) u sklopu Đao Tong Univerziteta iz Šangaja organizuje petu „Zhi-Hong” Međunarodnu letnju školu naprednih materijala (“Zhi-Hong” International Summer School of Advanced Materials – ISS-AM). Cilj letnje škole je promovisanje interaktivne kulturne i akademske razmene između vrhunskih naučnika i studenata diplomskih i poslediplomskih studija širom sveta. Letnja škola obuhvata dvonedeljni program i održaće se 5-18. jula 2020. u prostorijama Đao Tong Univerziteta u Šangaju, u Minhang kampusu. Tema letnje škole za 2020. godinu je „Napredno procesiranje materijala” (Advanced Materials Processing). Od 2016. do 2019. godine letnju školu je uspešno pohađalo preko dvanaest studenata Univerziteta u Novom Sadu.

Letnja škola obuhvata predavanja iz oblasti naprednih funkcionalnih materijala, organizovanu sesiju postera, seminare i radionice, posete istraživačkim laboratorijama, festival kulture, kao i obilazak kampusa, razgledanje Šangaja i kulturne aktivnosti.

Studenti koji su kvalifikovani za letnju školu su studenti diplomskih studija (završna godina) i poslediplomskih studija iz oblasti nauke o materijalima i inženjerstva materijala, ili povezanih oblasti poput mašinstva, fizike i hemijskog inženjerstva, tj. studenti Tehnološkog fakulteta, Prirodno-matematičkog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Svaki učesnik će na kraju dobiti sertifikat škole.

Za pomenutu letnju školu otvoren je konkurs za dve vrste stipendija:

„Zhi-Hong Future”: jedna stipendija za najboljeg nominovanog studenta Univerziteta u Novom Sadu u iznosu od 8.000,00 CNY (oko 1.044,58 EUR). Stipendija pokriva trošak kotizacije koja iznosi 3.000,00 CNY (oko 391,72 EUR) i deo međunarodnih putnih troškova u iznosu do 5.000,00 CNY (oko 652,84 EUR).
„Zhi-Hong Excellence”: više stipendija u iznosu od 3.000,00 CNY (oko 391,72 EUR) po osobi. Stipendija pokriva trošak kotizacije koja iznosi 3.000,00 CNY.

Letnja škola će pokriti troškove materijala za predavanja, smeštaja u studentskom domu Đao Tong Univerziteta iz Šangaja (za obe vrste stipendija) i lokalnog transporta za grupne aktivnosti. Studenti će sami snositi troškove ishrane (~50 CNY dnevno – 6,5 EUR) i troškove lokalnog transporta. Za zdravstveno osiguranje, kandidati treba da se obrate kontakt osobi na imejl zh_iss@sjtu.edu.cn.

Pored dodeljene „Zhi-Hong Future” stipendije najboljem kandidatu će biti ponuđeno da ostane dodatne dve nedelje i radi u istraživačkoj grupi u svojstvu istraživača-pripravnika (research intern). Fakultet za nauku o materijalima i inženjerstvo će za dodatne dve nedelje studentu pokriti lokalni smeštaj, obroke i troškove istraživanja. Ova prilika je prvenstveno namenjena studentima koji imaju interes da upišu doktorske studije na Fakultetu za nauku o materijalima i inženjerstvo (School of Material Science and Engineering – SMSE) u sklopu Đao Tong Univerziteta iz Šangaja.

Dokumentacija za prijavu na konkurs za stipendije obuhvata:

  • Obrazac za prijavu ( 2020 application form_blank )
  • Biografiju na engleskom jeziku
  • Prepis ocena na engleskom jeziku
  • Zvanični dokaz o znanju engleskog jezika (napomena: uz standardne testove poput IELTS, TOEFL, CET6 biće prihvaćeni i drugi sertifikati)
  • Motivaciono pismo na jednoj stranici (personal statement)

Prijave za stipendije se šalju Kancelariji za međunarodnu saradnju PMF-a na iro@pmf.uns.ac.rs najkasnije do srede, 8. aprila 2020.  sa naznakom: „Za Zhi-Hong letnju školu”. Paralelno sa slanjem prijave na pomenuti imejl, svi kandidati treba da urade i onlajn prijavu na sajtu letnje škole najkasnije do 15. aprila 2020.

Prirodno-matematiči fakultet će nominovati studente Fakultetu za nauku o materijalima i inženjerstvo u Šangaju za pomenute dve stipendije nakon čega će odluku o selekciji doneti Fakultet za nauku o materijalima i inženjerstvo u Šangaju.

Dodatne informacije o letnjoj školi i o programu nalaze se na vebsajtu škole i u brošuri (linkovana ispod konkursa). Kontakt imejl za dodatna pitanja: zh_iss@sjtu.edu.cn

Brošura (The brochure of 2020 SJTU Zhi-Hong ISS-AM)

Informacije o svim letnjim školama koje će u toku 2020. godine biti organizovane na Đao Tong Univerzitetu u Šangaju:  Graduate_International_Summer_School_Application_Guide_2020