Home » News and Opportunities » Vebinari Fondacije Tempus

Vebinari Fondacije Tempus

Fondacija Tempus će u toku novembra 2021. održati vebinare koji su namenjeni studentima i mladima.

Četvrtak, 4. novembar

Vebinar: Moj Eurodesk vodič za mobilnost

Vebinar je namenjen svim mladim osobama zainteresovanim za mobilnost u svrhu formalnog i/ili neformalnog učenja u inostranstvu, njihovim roditeljima, kao i osobama koje rade sa mladima, uključujući nastavnike i stručne saradnike u školama i osoblje visokoškolskih ustanova.

Na vebinaru će biti predstavljen sadržaj nove onlajn publikacije Nacionalnog Eurodesk centra Srbije „Moj Eurodesk vodič za mobilnost“, koja sadrži informacije o programima Evropske unije Erazmus+ i Evropska inicijativa za solidarnost, ali i brojnim drugim programima i mogućnostima za mobilnost u svrhu studiranja, volontiranja i praksi u Evropi, bazama omladinskih organizacija koje mogu pomoći pre, u toku i nakon mobilnosti, kao i praktične informacije za putovanje i boravak u Evropi.

Vebinar se održava u četvrtak, 4. novembra od 16 do 17 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, najkasnije do 3. novembra u 15 časova.

Petak, 19. novembar

Onlajn radionica za studente: Kako napisati dobar CV?

Ova onlajn radionica u trajanju od sat i po vremena je namenjena studentima visokoškolskih ustanova u Srbiji koji žele da sastave ili unaprede svoj CV, u cilju konkurisanja za posao, praksu, volontiranje, stipendiju i slično. Učesnici će saznati iz kojih delova se sastoji dobar CV, koji su podaci koji se navode u svakom od obaveznih delova i koja je mera u njihovom navođenju, zašto je važna samoprocena veština, koje su najčešće greške pri sastavljanju biografije i kako ih izbeći, kao i korisne savete bazirane na iskustvu onih koji vrše odabir kandidata. Saznanja se na radionici usvajaju iskustveno, kroz rad u grupi i korišćenjem Europass obrasca biografije.

Radionica će se održati putem interneta, u petak, 19. novembra od 15 do 16.30 časova. Zbog ograničenog broja mesta, za prijavu učešća potrebno je popuniti registracioni formular, najkasnije do četvrtka, 18. novembra u podne.

Petak, 26. novembar

Vebinar: Kako da se prijaviš za Erazmus Mundus zajednički master program?

Vebinar je namenjen svim aktuelnim i svršenim studentima zainteresovanim za konkurisanje za celokupne stipendirane master studije na nekom od Erazmus Mundus zajedničkih master programa u akademskoj 2022/2023. godini.  Na vebinaru će, na primeru jednog od master programa, korak po korak, biti demonstrirano kako se podnose prijave za ove master programe. Na istu temu svoje iskustvo će preneti i jedan od studenata iz Srbije koji je uspešno aplicirao za stipendirani Erazmus mundus zajednički master program.

Vebinar se održava u petak, 26. novembra sa početkom u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, do 25. novembra u 15 časova.