Home » News and Opportunities » Radionice i vebinari Fondacije Tempus

Radionice i vebinari Fondacije Tempus

Fondacija Tempus će u toku novembra 2022. održati vebinar i radionicu koji su namenjeni studentima:

Utorak, 15. novembar 2022. 16.30-18.00h

Radionica za studente – Kako da sastaviš dobar CV za prijavu na omladinske i studentske razmene, prakse i volontiranja??

U okviru godišnje kampanje Eurodesk mreže pod nazivom “Time to Move” i Erazmus+ nedelje, nacionalni Eurodesk centar u Srbiji u saradnji sa nacionalnim Europass centrom u Srbiji organizuje jednoipočasovnu radionicu za izradu CV-ja, na kojoj će mlade osobe moći da se informišu i kroz praktične primere saznaju kako napisati dobar CV koji im može poslužiti za prijavu na konkurs za praksu, studiranje, volontiranje, kurseve u inostranstvu ili buduće zaposlenje.

Mladi će saznati iz kojih delova se sastoji dobar CV, koji su podaci koji se navode u svakom od obaveznih delova i koja je mera u njihovom navođenju, zašto je važna samoprocena veština, koje su najčešće greške pri sastavljanju biografije i kako ih izbeći, kao i korisne savete bazirane na iskustvu onih koji vrše odabir kandidata. Saznanja se na radionici usvajaju iskustveno, kroz rad u grupi i korišćenjem Europass platforme.

Obavezna prijava putem online obrazca: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=MywiFjYlvkSOe-NY0iKvXpVf8h8YqmhIgC8o39SYOkFURFQ0SjhVMFlGUkJCSzFNWEZGS1ZMT1hCSiQlQCN0PWcu

Radionica će se održati uživo, u utorak, 15. novembra od 16.30 do 18 časova u Info centru Fondacije Tempus u Beogradu (Terazije 39, I sprat). Za prijavu učešća potrebno je popuniti registracioni formular u nastavku, najkasnije do ponedeljka, 14. novembra u 18 časova. Broj učesnika je ograničen.

Petak, 18. novembar 2022. u 16h

Vebinar – Kako da se prijaviš za Erazmus Mundus zajednički master program?

U okviru Erazmus+ nedelje, Info centar Fondacije Tempus organizuje vebinar namenjen svim aktuelnim i svršenim studentima zainteresovanim za konkurisanje za celokupne stipendirane master studije na nekom od Erazmus Mundus zajedničkih master programa u akademskoj 2023/2024. godini. Na vebinaru će biti prikazano kako se pretražuje katalog Erazmus Mundus master programa, a učesnicima će na primeru jednog od master programa takođe biti demonstrirano kako se podnose prijave za ove programe.

Vebinar se održava u petak, 18. novembra sa početkom u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular u nastavku najkasnije do 18. novembra u 12 časova.

Obavezna prijava putem online obrazca: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=MywiFjYlvkSOe-NY0iKvXpVf8h8YqmhIgC8o39SYOkFUOTlRVDRQVTQ2VjNHVFlDRUZFMEpZR0RUUSQlQCN0PWcu

Ukoliko budete imali tehničkih problema prilikom prijave ili su Vam potrebne dodatne informacije u vezi sa događajem, molimo Vas da se obratite Informativnom centru Fondacije Tempus putem imejla info@tempus.ac.rs ili telefona 011 3342 430, opcija 1.