Home » News and Opportunities » STIPENDIJE UNIVERZITETA U HONGKONGU ZA DOKTORSKE I MASTERSKE STUDIJE TOKOM 2020/2021. GODINE

STIPENDIJE UNIVERZITETA U HONGKONGU ZA DOKTORSKE I MASTERSKE STUDIJE TOKOM 2020/2021. GODINE

Univerzitet u Hongkongu (University of Hong Kong) nudi stipendije za vrhunske studente svih univerziteta širom sveta za celokupne doktorske studije i masterske studije na Univerzitetu u Hongkongu. U ponudi je nekoliko vrsta stipendija, a između ostalog i stipendije pod nazivom Hong Kong PhD Fellowship u iznosu od 25.800 HKD (3.300 USD) mesečno uz dodatno pokriće putnih troškova za konferencije i istraživanje u iznosu od 12.900 HKD (1.650 USD) godišnje za odabrane studente. Svi studenti masterskih i doktorskih studija sa izuzetnim akademskim uspehom na osnovnim studijama mogu da se prijave i za dobijanje stipendije pod nazivom Postgraduate Scholarship u iznosu od najmanje 199.920 HKD (25.630 USD) godišnje tokom standardnog perioda studiranja. Stipendije se nude za studije od akademske godine 2020/2021. u sledećim oblastima: arhitektura, umetnost, ekonomija i poslovne studije, stomatologija, pedagogija, inženjerstvo, pravo, medicina, prirodne nauke, društvene nauke.

Više detalja o ponudi stipendija nalazi se na sajtu Univerziteta u Hongkongu, u uslovima za prijavu i u brošuri. Rok za slanje prijava je 1. decembar 2019. godine. Za sva dodatna pitanja oko konkursa potrebno je obratiti se kontakt osobi na imejl gradsch@hku.hk.